Neplodnost - Poliklinika IVF, Zagreb, Hrvatska

Radno vrijeme: pon, uto, sri od 8.00 - 14.00 sati, čet od 8.00 do 19.00 sati

Prof. dr. Mirko Koršić FRCP, endokrinolog-dijabetolog

Diplomirao na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1966.g. Specijalist interne medicine postao 1974.g. Pročelnik Zavoda za endokrinologiju i dijabetes KBC Zagreb od 1992. do 2010.g. Doktorirao 1981.g. na MF Sveučilišta u Zagrebu. Godine 1988. osnovao Refentni centar za metaboličke bolesti kostiju MZ RH, a 2002. prvi Centar za liječenje debljine u RH. Docent MF Sveučilišta u Zagrebu postao 1984.g., a profesor na istom fakultetu 1988.g. Godine 1973. pohađao poslijediplomski studij iz endokrinologije u St Thomas Hospital London.

Kasniji studijski boravci u Londonu, Oxfordu i Nottinhgamu (UK), (1972 ,1989, 2002).

Područje stručnog i znanstvenog interesa je opća endokrinologija i dijabetes.

Prof. dr. Koršić ima dugogodišnje iskustvo u dijagnosticiranju i liječenju bolesnika s poremećajima hipotalamusa i hipofize (adenomi hipofize, akromegalija, prolaktinom, Mb Cushing, nedostatak hormona rasta u odrasloj dobi), bolestima štitnjače, nadbubrežne žlijezde i spolnih žlijezda (jajnik, testis) - (posebno nedostatka testosterona i erektilna disfunkcija ),koštanim metaboličkim bolestima poglavito osteoporozom i nasljednim bolestima koštanog sustava.

Zadnjih nekoliko godina ozbiljnost epidemije debljine motivira prof. dr. Koršića na stručne aktivnosti usmjerene poboljšavanju dijagnostičko-terapijskih postupaka i poboljšanju kvalitete života adipoznih bolesnika.

Rezultate svojih istraživanja objavljuje u domaćim (Liječnički Vjesnik, Acta medica Croatica i dr.), te stranim (European Journal of Endocrinology, Clinical Endocrinology, Skeletal Radiology, Osteoporsis Int, Anticancer research) i drugim časopisima. Ukupno publicirao 422 rada, od toga 95 znanstvenih.

Međunarodno se afirmirao u kliničkim istraživanjima u endokrinologiji, istražio je ponašanje hormona koji oslobađa gonnadotropine u raznim bolestima hipofize. Unaprijedio je dijagnostiku bolesti nadbubrežne žlijezde uvođenjem metode određivanja sekrecije kortizola. U svojstvu organizatora i suorganizatora nacionalnih kongresa o osteoporozi i debljini sudjelovao u donošenju smjernica za dijagnostiku i liječenje osteoporoze kao i smjernica za dijagnostiku i liječenje debljine u RH.

Bio je dugogodišnji predsjednik Endokrinološkog Društva-Hrvatskog Liječničkog Zbora (HLZ)-a, predsjednik je Društva za debljinu HLZ-a.

Član je:

Society of Endocrinology (UK), The Endocrine Society(USA). Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i Fellow Royal College of Physician (London).

Autor je poglavlja u knjigama: B. Vrhovac i dr. Interna medicina (Zagreb 1991, 1997, 2003, 2008) u Farmakoterapijskom priručniku (Zagreb 2000, 2003,2007, 2010), Medicinska genetrika 2 (1994).

Koautor je u Medicinskoj enciklopediji, Medicinskom leksikonu, Enciklopedijskom riječniku humanog i veterinarskog nazivlja HAZU, Općoj enciklopediji HLZ “M Krleža “.